5 april 2024

Boers & Co verhuist naar gebouw Atlas op de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam

Met de komst van Boers & Co breidt het ecosysteem op MICS zich verder uit met een toonaangevend bedrijf in de mechatronica sector. Boers & Co gaat zich vestigen in het Atlas gebouw, binnen het netwerk van innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen op de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS). SDK Vastgoed en Boers & Co tekenden daartoe op 5 april de overeenkomst.

 

Boers & Co kent een rijke geschiedenis in haar ruim 125-jarige bestaan. Gespecialiseerd in precisie techniek, fijn plaatwerk en mechatronica heeft Boers & Co een toonaangevende rol in de geavanceerde hightech maakindustrie waarin alles steeds complexer, intelligenter en kleiner wordt.

 

Boers & Co wordt één van de twee grote bedrijven in het door SDK Vastgoed te realiseren gebouw Atlas. Gelegen tussen de van Heekstraat en de Schie in Schiedam. Atlas wordt een 26.700 m² groot eigentijds industrieel gebouw met een hoogwaardige uitstraling en zichtbaarheid op wat er zich binnen afspeelt en gedeelde campusvoorzieningen, waar gebruikers van MICS kunnen vergaderen, ontmoeten, lunchen en samenwerken . Dat is immers de meerwaarde van een campus: het stimuleren van open innovatie en groei door de nabijheid van talent en het faciliteren van samenwerking en ontmoetingen.

 

Ronald Koot is als eigenaar en CEO van Boers & Co een betrokken Schiedamse ondernemer die onderdeel van een ecosysteem essentieel acht voor de continuïteit van zijn onderneming.

 

Ronald Koot: “Deze regio met prachtige hightech maakbedrijven van wereldklasse, heeft op deze centraal gelegen locatie een betere toegang tot de grote pool van talent in Zuid-Holland.

 

De concentratie van kennis, technologie en de betere onderlinge samenwerking zal de aantrekkingskracht en ons concurrentievermogen verbeteren. Door ons in Atlas op MICS te vestigen zorgen wij dat wij ook voor de volgende generaties kwaliteit en continuïteit kunnen blijven leveren.”

 

Het wordt een modern gebouw met een duurzaamheidslabel BREEAM Excellent. Tussen het gebouw Atlas en de Schie komt een 9 meter brede groen ingerichte boulevard met het stationsgebied en het centrum van Schiedam. Door het open karakter van Atlas wordt hiermee voor passanten een showroom gecreëerd voor wat er zich binnen in Atlas afspeelt.

 

Niels Langenhuizen MT-lid bij SDK Vastgoed: “We zijn erg blij dat een wereldspeler als Boers & Co zich nu al op MICS gaat vestigen, dat is een groot compliment voor het harde werk van de afgelopen jaren, zowel voor de gemeente, de ondernemers als de onderwijsinstellingen ”.

 

Over SDK Vastgoed 

Vanuit gezonde nieuwsgierigheid, uitdagende creativiteit en nuchter ondernemerschap, zijn wij als SDK Vastgoed altijd op zoek naar nieuwe kansen. Als onafhankelijke gebiedsontwikkelaar creëren we leefomgevingen waarin anderen hun dromen kunnen waarmaken. Met zowel nieuwbouw als herontwikkeling, voor zowel werken als wonen. Zo maken we de ruimte voor morgen.

 

Over Boers & Co 

Boers & Co Precision Solutions Group is een groep bedrijven in de hightech industrie die samenwerken in de engineering en productie van precisie mechanica, precisie plaatwerk en precisie mechatronica. Verbonden door kennis en passie streven wij samen met onze klanten en leveranciers naar de hoogst gewenste kwaliteit en continuïteit.

 

Over MICS 

Atlas is een van de eerste ontwikkeling op MICS. De Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) wordt dé hotspot voor de mechatronica-industrie. Binnen dit ecosysteem werken bedrijven, bezoekers, onderwijs en overheden samen aan de techniek van morgen. Samenwerking, kennisdeling en de beschikbaarheid van talent zorgen voor innovatiekracht op deze 42 hectare tellende en zeer goed bereikbare Campusontwikkeling.

Blijf op de hoogte

Heb je interesse om je bedrijf te vestigen op MICS? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan alvast vrijblijvend in of meld je aan voor onze nieuwsbrief.