6 juli 2023

Metalent tekent huurovereenkomst voor nieuwe locatie binnen MICS

De ontwikkeling van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam wordt steeds zichtbaarder. Zo wordt na de zomer begonnen met bouwrijp maken van de eerste locatie door de sloop van een aantal gebouwen op het Van Heekterrein. MTEC+, onderdeel van opleidingsinstituut Metalent, en het Expertise Centrum Precisietechniek (ECP) verhuizen hierdoor naar een nieuwe locatie voordat ze zich op hun nieuwe permanente plek binnen MICS gaan vestigen.

 

Op donderdag 22 juni 2023 tekenden Frank van de Werff (Metalent) en Niels Langenhuizen (SDK Vastgoed) een huurovereenkomst voor de komende 3,5 jaar op de locatie aan de Conradstraat 4 met als doel zich definitief te vestigen op de nieuwe Campus. Een nieuwe stap voor beide huurders en een nieuwe verbinding met het bedrijfsleven. Zij delen nu deze locatie met Battolyser Systems, die de locatie in maart betrok.  

 

Een plek voor morgen 

De verhuizing van machines, gereedschappen en materialen van MTEC+ is al ingezet en de verbouwing aan de Conradstraat is in volle gang, zodat alles vanaf 4 september klaarstaat voor het nieuwe schooljaar. In het pand aan de Conradstraat komt ook een gemeenschappelijk gedeelte waar alle organisaties in het pand gebruik van kunnen maken voor activiteiten, lezingen en andere ‘campusaangelegenheden’.   

 

Mechatronica-ecosysteem 

Zo heeft SDK Vastgoed met de huisvesting van Battolyser Systems, MTEC+ en EPC de eerste stappen gezet binnen de ontwikkeling van de campus. Hiermee faciliteren zij de combinatie van deze organisaties als aanzet voor het ontwikkelen van een ‘mechatronica-ecosysteem’. Een plek waar kruisbestuiving plaatsvindt en waar jong talent kan zien en ervaren dat mechatronica de toekomst heeft. ‘’De verhuizing van Metalent en ECP zien wij als een belangrijke stap in het creëren van een ecosysteem op MICS, waar onderwijs en het bedrijfsleven nauw samenwerken. Onderwijs is een onmisbaar schakel van een campus en het mogelijk maken van een leven lang leren en ontwikkelen is cruciaal voor de toekomst van alle bedrijven en het talent’’, aldus Niels Langenhuizen (MT-lid binnen SDK Vastgoed). “Zeker in combinatie met een innovatief bedrijf zoals Battolyser.”

 

Op weg naar de nieuwe locatie 

Over circa 3,5 jaar verhuizen de bedrijven naar een definitieve plek binnen de campusontwikkeling. SDK Vastgoed, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het ontstaan van MICS, ontwikkelt deze campus de komende jaren binnen het bestaande bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder, onderdeel van SchieDistrict.  

Blijf op de hoogte

Heb je interesse om je bedrijf te vestigen op MICS? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan alvast vrijblijvend in of meld je aan voor onze nieuwsbrief.