12 oktober 2023

Metrohm Applikon en SDK Vastgoed tekenen contract voor eerste MICS-ontwikkeling

De realisatie van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) gaat nu echt van start. Metrohm Applikon is het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op dé nieuwe hotspot voor de mechatronica industrie. Op 11 oktober tekenden Metrohm Applikon en SDK Vastgoed (VolkerWessels) de koop- en ontwikkelovereenkomst voor het nieuwe bedrijfspand voor Metrohm op MICS. Samenwerking, kennisdeling en de beschikbaarheid van talent zorgen voor innovatiekracht op deze 42 hectare tellende campusontwikkeling.

 

Deze ontwikkeling is zowel voor MICS als voor Metrohm een belangrijke stap. Als één van de voorlopers in het gebied, creëert Metrohm de werklocatie van de toekomst. Dit geeft het bedrijf een volgende impuls om blijvend succesvol te opereren en nog meer toegang te hebben tot nieuw talent.

 

“Uitbreiding was zeer gewenst, maar de huidige locatie bood daartoe geen mogelijkheden. We zien ook volop kansen in de campusgedachte. Nieuwbouw op deze locatie maakt het mogelijk dat we uitbreiden, moderniseren én onderdeel zijn van MICS.”

-Timoer Frelink, CEO van Metrohm Applikon BV.

 

“Door een campus in een groene omgeving te creëren, gelegen aan de Schie, ontstaat een positieve werkomgeving met een aantrekkingskracht voor bedrijven en talent. Metrohm kiest hier al voor. Een topbedrijf op een toplocatie langs de hoofdstructuur van het bedrijventerrein met een grote potentie en waarde voor de campus én voor Schiedam”, aldus wethouder

Antoinette Laan, Wethouder gebiedsontwikkeling SchieDistrict

 

“Wij zijn trots dat Metrohm als eerste bedrijf de stap gaat zetten naar MICS. Een ambassadeur en een goede partner in het ecosysteem van mechatronicabedrijven. Een droomstart van de campus en daarmee een compliment voor het harde werk van alle betrokkenen.”

-Niels Langenhuizen, MT-lid SDK Vastgoed

 

“We bevestigen met de start van MICS wederom onze naam als campusontwikkelaar. Een specialisme waar SDK Vastgoed veel kennis in heeft ontwikkeld. We hebben bewezen in staat te zijn ecosystemen te laten floreren. Ook op MICS werken we nauw samen met het ecosysteem van bedrijven, onderwijs, maatschappij en overheid. Hiermee realiseren we een gebied waar eenieder de ruimte heeft om te excelleren. Met Metrohm maken we een vliegende start met een bedrijf dat al sinds jaar en dag een belangrijke rol vervult in het ecosysteem van Mechatronica bedrijven”

-Ferdinand Gremmen, Directeur SDK Vastgoed

 

Flexibel bouwen

Door het flexibele bouwsysteem zijn kantoren en bedrijfsruimte eenvoudig inwisselbaar met elkaar. Het huidige plan biedt zelfs de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden binnen de kavelgrenzen.

 

Mede-initiator Talentenpool

Binnen MICS wordt gewerkt aan een duurzaam mechatronica-ecosysteem waarin ondernemers, gemeente en onderwijs intensief samenwerken aan economische en persoonlijke ontwikkeling. Metrohm is deelnemer van het eerste uur en een echte ambassadeur van MICS. Zo zijn zij bijvoorbeeld één van de aanjagers van de talentenpool. Binnen deze pool kunnen schoolverlaters elk half jaar binnen één van de deelnemende bedrijven aan de slag. Hiermee hebben ze in ieder geval twee jaar werkgarantie en de mogelijkheid om zich verder te bekwamen in de precisietechniek.

Blijf op de hoogte

Heb je interesse om je bedrijf te vestigen op MICS? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan alvast vrijblijvend in of meld je aan voor onze nieuwsbrief.