Atlas is een van de eerste deelplannen die tot ontwikkeling komt binnen het plangebied.

Atlas

Atlas

Tussen de Schie en Atlas wordt een 9-meter brede zone ingericht als fiets- en wandelpad. Met entrees gericht op de Schie en transparante gevels ontstaat er een aantrekkelijke en dynamische ‘open’ verbinding tussen binnen en buiten. Zo ontstaat een showroom waarmee bedrijven bezoekers een inkijk kunnen geven in een gedeelte van hun productieomgeving.

/5
/2
Een topsector verdient een optimale werkomgeving

Hybride werkomgeving

De moderne productieomgeving is hybride met geautomatiseerde productielijnen én kantoorwerkplekken. Deze omgeving draagt bij aan de optimale interactie tussen engineering en productie. Knappe koppen en slimme handen moeten elkaar immers perfect aanvullen.

 

Gebouwen zijn flexibel, waardoor alle ruimtes ingericht kunnen worden voor productie, als cleanroom of kantoor. Ook kan het gebruiksoppervlak gemakkelijk worden uitgebreid door verdiepingsvloeren toe te voegen.

MICS wil de ontwikkeling van mechatronica-bedrijven versnellen door optimale, hybride werkomgevingen te bieden. Ruimtes op maat, waar bedrijven hun productieproces flexibel kunnen inrichten. Door delen van dat proces zichtbaar te maken voor publiek, worden de gebouwen een etalage voor de hightech maakindustrie.

 

Daarnaast wordt er vanuit de MICS-campus gewerkt aan een inspirerende en uitdagende omgeving, waarin medewerkers graag tijd doorbrengen, netwerken met elkaar en zich kunnen ontspannen.

Op de kennis-as van Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict krijgt MICS een connectie met de directie omgeving. De ligging van MICS is gunstig gelegen naast de A20, Station Schiedam en Rotterdam The Hague Airport. De nabijheid van kennisinstellingen en praktijkonderwijs zorgt voor een brug tussen knappe koppen en slimme handjes.

 

In de toekomst zal station Kethel worden gerealiseerd waardoor het gebied ook aan de Noordzijde is ontsloten met een treinstation. Tevens zal er aan de ‘s Gravelandseweg een tramverbinding tussen beide stations worden gerealiseerd.

Blijf op de hoogte

Heb je interesse om je bedrijf te vestigen op MICS? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan alvast vrijblijvend in of meld je aan voor onze nieuwsbrief.